БРЕНДИРАНИОТ КОСТУМ И РАЃАЊЕТО НА НОВАТА МАКЕДОНСКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА 

Неделава така ми пројде од тантежи и настани како во ова наше поднебје така и случувањата во светски рамки.  Сума сумару се на све што се случува во светски рамки  ми кажува дека светот се наоѓа пред голема пресвртница, старото умира, а новото се раѓа! И ако за новото треба време да се роди, а за старото треба време да се искорени. Но едно е важно дека тој процес е веќе започнат.
 Image
Таман си рекол дека на светската сцена започнале промени. Мислиш дека барем од малце започнале и кај нас, барем малце нашиве политичари сватиле што се случува во светот. Кога гледаш сосема спротивно. Ете ја брендираната Рада северџанка во посета на мртвото НАТО каде не можеше да си го најде знамето на сопствената држава. До душа таа не знае ни во која држава е родена, ни од каде доаѓа, ниту пак каде живее, ниту па на кој народ припаѓа. Не разбира и не сваќа од малце, дека нејзиното сакано НАТО за која таа се токми  да биде амбасадор на диво градбата северна ( која не е призната од ООН) е веќе клинички мртво. Кога најголемата членка на НАТО, Америка ладнокрвно се откажа од него, јасно е до каде е стигната работата. На сите во светот на црно и бело тоа им е јасно! само на нашиве дегенерици тоа не им е јасно!.
Вториов брендиран костум ми е оној албански дегенериг Османи на кои исто така не му е јасно дека светот не 1991 година или 2001 година, па мисли на мускули дека со големиот брат ќе истурка се на сила. Албанските политичари ( а не албанскиот народ) не сваќат дека денешнава Америка  не е иста како и она од 2001 година. Како што и светот не ист, а ниту и балканот не е ист како и оној од 2001 година.  Па така има прашања до дотучниот Османи  со кои пари и средства ќе води војна и со чива подршка? видел ли дека НАТО е веќе клинички мртовец? Него не му е ли јасно дека Американците сакат да се ослободат од Албанците како што се ослободува од Ирачаните, Авганистанците, Сиријците и останатие. На него не му е јасно! Ама на неговиот лидер во Тиран, на Рама сосема му е добро јасно! Гледате дека не регира што на ниеден форум и конференција Косово не покането! Не реагира што државите во светот го повлекуваат признавањето на Косово. Чисто му е јасно дека се е завршено.
Многумина мислат дека Западот и Америка сакаше да креира голема Албанија на Балканов. Реалноста е сосема друга , токму и со таа мандра сакаа да ги натерат Албанците да веруваат дека тие ќе им креират голема Албанија со тоа ги врза за себе да бидат нивни слуги. Сега кога употребната вредност на Албанците заврши, за жал по се изгледа и тие ќе завршат како Авганистанците, Ирачаните, Сиријците...
Фактички овие двајца го преставуват брендираниот костум, односно старата школа која е веќе во изумирање. Мислат дека со брендираниот костум од версаче, елеганцијата и скапиот накит мислат дека го надминале и Бога, а длабоко во себе знат дека се мртви! како брендираниот костум се ништо ! Мртви се по што не разбират што се случува во светот! Не ја гледат големата игра која пред нивни очи се игра, а која одлично ја гледа обичниот Македонци, Албанци и останати народи. Не гледат дека Британскиот брегзит не се одложува, туку се спроведува на дело,а со кои започнува распадот на нивната европска империја, не гледат дека Америка се повлекува од блискиот исток, не гледат дека американските сојузници ( Израел и Саудска Арабија) ја напушатат американската политика. Се уште се убедени дека империјата и кралот се вечни. Импери имало, ќе има, ама истите како доаѓале така и си оделе! отворете историја консултирајтесе со неа, па ќе видите дека сум во право.
Наспротив брендираниве стои чиста маса на обичен македонски народ кој е добро информиран и знае што и како се случува во светот. За сега од сите движења и опции кои се појавија  помеѓу народот, можеме да констатираме дека Родина  за сега со својата програма  има најдобар концепт за тоа како да се изгради  и развива иднината на Македонија. Луѓето од Родина го имат согледано и сфатено новото време кое му престои на човештвото и промените кои тоа ново време ќе ги донесе, па така од она што можеме да го видиме  од нивната програма е изградена во корелација со тие нови промени кои што доаѓат, особено нивната програма за Ре-државизација на Македонија, односно враќање на државата на народот е одлично смислена во корелација со она што е светски тренд.
Само едно незнам колку луѓето од родина ќе се држат до неа и ќе умееат да ја спроведат, се надевам дека се работи за обични непознати луѓе од обичниот народ кои на сцената до сега се немаат пројавено, тој факт ми дава надеж дека не се исти како СДС-ДПМНЕ.

Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

Comments

  1. Магчымасць пазыкі, якую прапануе містэр Бенджамін, які выратаваў маю сям'ю ад фінансавай кабалы {Lfdsloans@outlook.com}

    Прывітанне ўсім, я мама-адзіночка Putri Adiratnaa з Джакарты, я хацеў бы падзяліцца гэтым выдатным сведчаннем таго, як я атрымаў пазыку ад спадара Бенджаміна, калі нас выгналі з дому, калі я больш не мог плаціць свае рахункі. Пасля падманвалі розныя кампаніі ў Інтэрнэце і адмаўлялі ў пазыцы майго банка і нейкага іншага крэдытнага саюза, які я наведаў. Мае дзеці былі прынятыя прыёмнай апекай, я была адна на вуліцы. У той дзень я ганебна ўвайшоў у старую школьную таварышу, якая пазнаёміла мяне з Дэйзі Морын. Спачатку я сказаў ёй, што больш не гатовы рызыкаваць пазыкай у Інтэрнэце, але яна мяне запэўніла, што атрымаю ад іх пазыку. Па-другое, з-за маёй бяздомнасці мне давялося прайсці судовае разбіральніцтва і падаць заяўку на крэдыт, на шчасце, я атрымаў крэдыт у памеры 80 000,00 долараў ад містэра Бенджаміна. Я шчаслівы, што рызыкнуў і падаў заяўку на крэдыт. Мае дзеці вярнуліся мне, і цяпер я маю ўласны дом і свой уласны бізнес. Уся ўдзячнасць і ўдзячнасць ідзе на дапамогу містэру Бенджаміна за тое, што ён даў мне жыццё, калі я страціў надзею. Калі вы зараз шукаеце крэдытную дапамогу, вы можаце звязацца з імі праз: {Lfdsloans@outlook.com WhatsApp + 1-989-394-3740

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog